Slagerij Buurman Vleesch & Vis

Slagerij Buurman Vleesch & Vis

Afbeelding

Manolio olijfolie

Manolio Extra Vergine Olijfolie is al generaties lang het exclusieve product van de familie Manolis. Samen met meerdere Griekse families uit het dorp wordt er samengewerkt om een zo goed mogelijk product op de markt te brengen. Zo krijgt iedere boom van 15 juli tot 1 augustus 20 liter water, worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en in de grond tussen de olijfbomen groeien geen andere gewassen.
Het milde zeeklimaat in de Griekse heuvels langs de kust zorgen voor een ideale olijfteelt.

De olijven zijn afkomstig van twee soorten olijfbomen. Deze combinatie zorgt voor de unieke smaak van Manolio Extra Vergine Olijfolie.
Deze olie is geschikt voor o.a. salades, dressings, marinades en om in te bakken.

Prijs fles 750 ml: € 8,95


Deano dressing

Heerlijke honing-mosterd dressing voor bij diverse gerechten.

Diervoeding

Ook voor specialiteiten voor jouw geliefde huisdier kan je bij ons terecht. Een kauwsnack van varken of rund is ideaal geschikt als een tussendoortje voor jouw hond.

Varkensoortjes

Runderbotten

Hondenworst

Kaas

Hollandse kazen

Deze Noord-Hollandse kazen zijn erkend met de rode zegel van echtheid.

Jonge kaas, Noord-Hollandse kaas

Een jonge kaas van gepasteuriseerde melk van 4 tot 6 weken oud. De korst is glad, zacht en helgeel. Het zuivel is smeuïg en oogt helgeel. De kaas heeft een romige en milde smaak.

Jong belegen kaas, Noord-Hollandse kaas

Dit is een kaas van gepasteuriseerde melk met een rijpingstijd van twee tot vier maanden. De korst is glad, halfvast en geel. Het zuivel is smeuïg tot vast. De kaas heeft een iets vollere smaak dan jonge Gouda kaas.

Belegen kaas, Noord-Hollandse kaas

Deze kaas is hard en heeft 16 tot 18 weken gerijpt.

Extra belegen kaas, Noord-Hollandse kaas

Een harde kaas, een 7 tot 8 maanden gerijpte kaas.

Oude kaas, Noord-Hollandse kaas

Harde kaas, de kaas heeft 10 tot 12 maanden gerijpt. Lekker pikant!

Brandnetelkaas, kaas van Nederlandse bodem

Een 4 weken gerijpte harde kaas met brandnetel. Fijn van smaak en lekker smeuïg.

Mosterdkaas, kaas van Nederlandse bodem

Harde kaas, een jonge kaas met mosterdzaadjes.

Tuinkruidenkaas, kaas van Nederlandse bodem

Dit is een harde kaas, een heerlijke kaas met tuinkruiden.

Nagelkaas, kaas van Nederlandse bodem

Een harde kaas, echte Friese nagelkaas met kruidnagel en beetje komijn.

Komijnekaas, kaas van Nederlandse bodem

Deze komijnekaas is een harde kaas. Komijn (Cuminum cyminum) of comino is een plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae). De plant wordt toegepast als specerij met een lichte nootsmaak, afkomstig van een plant met fijne smalle blaadjes die op venkel lijken. De plant zelf heeft dunne stengels die tot 30 cm lang kunnen worden en lila of witte bloemen hebben.

Boerenkaas

Afkomstig van Kaasboerderij Kloas in 't Hof in Bathmen; een ambachtelijke kaas- en zuivelspecialist.

Wij hebben in het assortiment volop keuze.

  • 14 soorten boerenkaas (van gekruid en jong tot oud)
  • Boerenkarnemelk
  • Boeren(vruchten)yoghurt

Al deze producten worden zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen bereid.

Kruidencrème

Geitenkaas

In ons assortiment vindt u ook geitenkaas.

Zoutarme kazen

Gouwenaar

Dit is een pikante kaas met minder vet en minder zout.

Twenny dieet

Deze kaas is 48+ en zoutarm.

Roomkazen

Roomkaas ananas, kaas van Nederlandse bodem

Een zachte, romige kaas gevuld met stukjes ananas.

Roomkaas kruiden, kaas van Nederlandse bodem

Een zachte, romige en kruidige kaas.

Roomkaas rum & rozijnen van Nederlandse bodem

Een zachte, romige kaas gevuld met rum en rozijnen.

Buitenlandse kazen

Brie, afkomstig uit de regio Île-de-France.

Dit is een Franse, zachte witschimmel kaas. Hij is romig en gepasteuriseerd. De kaas heeft 8 weken gerijpt. Hij heeft een romige en volle smaak.
Wijntip: Chardonnay zonder houtlagering.

Buffalo mozzarella, afkomstig uit de regio's Campania en Lazio

Dit is een Italiaanse, zachte kaas. De traditionele Mozzarella van buffelmelk (die al vanaf 1600 in delen van Italië gemaakt wordt) kreeg in 1993 een beschermde handelsnaam (DOP). De kaas wordt nu exclusief geproduceerd in Italië in de regio's Campania en Lazio en heet officieel: Mozzarella di Bufala Campana D.O.P. Die naam moet, als het om echte mozzarella gaat, ook op het etiket staan.

Mozzarella van buffelmelk is zacht en goed snijdbaar. Erg verse mozzarella heeft van binnen een soort laagjesstructuur die door rijpen verdwijnt. De kaas heeft een speciaal mild en romig aroma.

De mozzarella heeft een bolvorm (het gewicht kan variëren, meestal is het zo'n 20 tot 400 gram). De kleinsten zijn zo groot als een walnoot en hebben een eigen naam, ze heten bocconcini (wat 'lekkernij' betekent).

Castello bleu, uit Denemarken

Een lekkere zachte blauwschimmelkaas. De kaas heeft 4 weken gerijpt. Hij heeft een zachte en romige smaak.

Parmasan, Italiaanse kaas uit de regio's Modena, Parma en Emilia

Dit is een harde kaas. Parmezaanse kaas (Italiaans: Parmigiano Reggiano, soms parmezaan genoemd) is een soort kaas die oorspronkelijk uit Italië komt, uit de omgeving van Parma.
De kaas, die in de regio geproduceerd wordt, had al in 1200-1300 de vorm die zij nu nog steeds heeft. In de Decamerone is al een verwijzing naar de kaas te vinden. De zuivelverwerking in die streek moet al een veel langere geschiedenis hebben, wil er dan al zo'n kaas ontstaan zijn. De kaas wordt nog steeds gemaakt volgens het oude recept, met alleen de melk uit de streek, stremsel, vuur en de kunst van het kaasmaken. Andere toevoegingen aan de kaas zijn absoluut niet toegestaan.

Om deze kaas te maken, heeft men voor 1 kg parmezaan ongeveer 16 liter koemelk nodig, 600 liter voor één kaas. De kaas wordt met behulp van kalfsleb gestremd. Na het stremmen wordt het vocht uit het stremsel gehaald. Dit gebeurt door eerst de wei zoveel mogelijk af te gieten en vervolgens de wrongel tot zo'n 55 °C te verhitten en de wrongel zo'n 8-10 uur op een temperatuur van 50 °C te houden. De kazen worden vervolgens zo'n 20 dagen in verzadigd pekelwater gelegd. Daarna kent de kaas een lange rijpingstijd, minimaal 12 maanden, optimaal 20-24 maanden. Dit is veel, vergeleken bij bijvoorbeeld Hollandse kaas, die in een paar maanden rijpt. Gedurende deze tijd moeten de kazen wel voortdurend geborsteld en gekeerd worden om de kwaliteit te garanderen. Het resultaat, de Parmezaanse kaas, is dan ook hard en breekt gemakkelijk.

De Parmezaan is goed te onderscheiden van vergelijkbare kazen, alleen de kaas uit het gebied van de provincies Modena, Parma en Reggio Emilia (plus delen van Bologna en Mantua) mag de naam Parmesan dragen. De echte Parmezaan is te herkennen aan het zegel dat over de hele zijkant van de kaas gedrukt is, en waarop "Parmigiano Reggiano" te lezen is. De productie van de kaas wordt beheerd door het "Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano".

Er zijn in de regio 512 kleine kaasmakerijen die de kaas produceren, samen leveren zij per jaar 2,9 miljoen kazen af. 5480 boeren leveren de melk van 270.000 koeien, wat dus neerkomt op 10-11 kazen per koe per jaar. Op de website van het Consorzio kun je nakijken van welke kaasmaker de Parmesan die je gekocht hebt afkomstig is, met behulp van het caseïnemerk van de betreffende kaas hebt (dat in de bovenkant van iedere kaas zit). Daarop staat het nummer van de producent, het jaar van productie en een code voor de kaas zelf.

Tijdens en na de rijping wordt de kaas gekeurd. Alleen goedgekeurde kazen mogen het "Parmigiano Reggiano" merk voeren. Er zijn drie categorieën kazen. Standaard is het wanneer het "Parmigiano Reggiano"-merk toegekend is. Een additionele test na 18 maanden kan de kaas in de "Extra" of "Export" categorie brengen. Wordt een kaas afgekeurd, maar heeft zij beperkte afwijkingen, die het grootste deel van de kaas niet aantasten, dan wordt het "Prima stagionatura"-keurmerk gegeven. Door de "Parmigiano Reggiano"-merken aan de zijkant worden dan horizontale strepen getrokken.

De kaas is bijzonder omdat zij zeer lang houdbaar is. De Parmesan wordt ook kant-en-klaar geraspt verkocht, maar vaak zal in dergelijke producten geen goedgekeurde echte Parmezaan zitten. De kaas wordt bijvoorbeeld gebruikt om schotels te gratineren, of om op pasta te strooien. Maar beter komt de smaak tot z'n recht in heel dunne plakken over salades, met alleen olijfolie en balsamicoazijn uit Modena.

Verder vind je bij ons diverse kazen en buitenlandse kazen in wisselassortiment.

​​​​​​​

Chaumes, afkomstig uit Saint-Antoine de Breuihl in de Dordogne

Deze Franse kaas is een zachte roodschimmelkaas en heeft dan ook een rode korst. Met zijn bijzondere uiterlijk komt de Chaumes charmant en smaakvol over. Gelukkig smaakt de kaas net zo. De smaak van Chaumes is mild en wordt gecomplementeerd met een pittig accent. De textuur van Chaumes is zacht tot vrij compact. Het zuivel van de kaas is crèmekleurig. Volgens traditioneel gebruik wordt tijdens de 4 weken durende rijping de korst meerdere malen gewassen. Daardoor ontstaat geleidelijk een mooie oranjeachtige kleur. Hoe langer de kaas rijpt, des te pikanter de smaak wordt.

Gorgonzola uit Italië, de regio Lombardije

Een zachte, romige en pittige Italiaanse kaas die is opgebouwd uit afwisselende laagjes pikante Gorgonzola en verse Mascarpone. Een lekkere blauwschimmelkaas die 4 tot 8 weken lang heeft gerijpt.

Kernhem, een kaas van Nederlandse bodem

Dit is een halfharde roodschimmelkaas, een pikante kaas met 60 procent vet in de droge stof en een hoog vochtgehalte. Tijdens de rijping onder vochtige-warme omstandigheden ontwikkelt de corynebacterie zich op de korst en krijgt de kaas z'n karakteristieke geur en smaak.

Père Joseph, kaas uit Zuid-West-Vlaanderen

Typische abdijkaas met typische donkerbruine korst. De natuurlijke rijping zorgt voor de volle smaak en de pittige aroma. Het absolute vetgehalte is 27%. Een lekkere wijn bij de kaas is bijvoorbeeld Bourgogne, een stevige aromatische wijn. Ook lekker is een trappistenbier.
TIP: lekker als hartig tussendoortje, als broodbeleg of op de informele kaasplank!

Saint Albray, een Franse kaas uit de regio Midi-Pyrénées

Een zachte roodschimmelkaas. Deze in het oog springende kaasspecialiteit uit Jurançon nabij de Pyreneeën is uniek in zijn soort. Zijn ‘gemengde korst' alleen al maakt de kaas bijzonder. Het geheim van de korst ligt in het procédé. De kaas wordt eerst in contact gebracht met een Penicillium Candidum cultuur en daarna met een zoutoplossing (pekelmengsel) gewassen. Na enkele dagen rijpen ontstaat dan de typisch wit-rode korst en de fijn milde tot pittige smaak.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.