Slagerij Buurman Vleesch & Vis

Slagerij Buurman Vleesch & Vis

Afbeelding

Worstmakerij

Beste worstmakerij Gelderland 2016 en 2017 →
Procinviekampioen Gelderland 2015 →

Onze modern ingerichte worstmakerij is een belangrijk onderdeel van ons bedrijf. Wekelijks maken wij vele soorten worsten en vleeswaren, die zeker het proeven waard zijn. Heerlijk voor de lunch of als snack.

90% van onze vleeswaren en worsten komen uit eigen worstmakerij. Doordat wij veel producten zelf maken kunnen wij onze producten bijvoorbeeld natriumarm of glutenarm aanbieden. In het assortiment vind je ook veel zoutarme kazen. Heb je een andere wens? Graag bespreken wij de mogelijkheden. Alle zoutarme producten worden vers voor jou ingevroren. Voor recepten en kooktips; kijk eens op www.zoutloos.com.

Specialiteiten

  • Gekookte ham
  • Achterham
  • Runderrookvlees
  • Boterhamworst
  • Zult
  • Bacon
  • Corned beef
  • Kookworst
  • Rolpens

Natriumarm

Per twee stuks verpakt
  • Rookvlees
  • Gebraden gehakt
  • Boterhamworst
  • Beenham
  • Casselerrib
  • Gebraden varkensfricandeau
  • Gebraden kalkoen
  • Leverworst
  • Bakbloedworst
  • Bakleverworst
  • Balkenbrij (seizoen)
Per stuk verpakt
  • Slavinken
  • Gelderse schijven
  • Verse worst
  • Rookworst
  • Boerenroomschnitzel
  • Rundervink

Wild & gevogelte

Je kan bij ons het gehele jaar heerlijke wild- en gevogeltespecialiteiten bestellen.
Wij hebben maar een klein assortiment op voorraad. Voor speciale wensen, graag minimaal 5 dagen van te voren bestellen. Al ons wild en gevogelte komt van Poeliersbedrijf van Leeuwen.

TIP! Wildpeper

TIP! Konijnenbout

Reerug

Hertenbiefstuk

Eendenborstfilet

Tam konijn

Struisvogelbiefstuk

Fazant

Hazenbout

Ons vleesch

Rundvlees

Ons rundvlees is vrouwlijk Belgisch Blauw (lekkerder!), in Nederland opgegroeid, niet ouder dan 3 á 5 jaar en liefst 1 à 2 keer gekalverd. Ons vlees komt direct van de boer. Onze leverancier Benny Leerkes garandeert dat de dieren uitsluitend plantaardig voer eten en niet behandeld worden met groeibevorderaars. De boeren brengen onze koeien naar het kleinschalig slachthuis Meijerink te Teuge, waar ze op een rustige manier geslacht worden. Wij adviseren, voor zover mogelijk, altijd een stuk vlees te nemen met een beetje vet, dan komt de smaak nog meer tot zijn recht.

  • Riblappen
  • Rib-eye
  • Minute-steak
  • Soepvlees
  • Biefstukreepjes in Provençaalse marinade
  • Runderrollade
  • Half-om-half rollade

Kalfsvlees

Wij leveren kalfsvlees van "goede komaf". Deze kalveren zijn afkomstig van familie Schoonhoven uit Beemterbroekland en worden geslacht bij Meijerink in Teuge. Wij kopen hele kalveren waarbij het dierenwelzijn, rust en vrijheid voor de kalveren voorop staat. Dit leidt tot topkwaliteit, smaakvol kalfsvlees en puur rosé vlees, dat wordt uitgesneden in eigen werkplaats. Hoewel wij een groot standaard assortiment aan kalfsvlees op voorraad hebben, is het verstandig om bijzondere kalfsvleesproducten van tevoren te bestellen.

Al ons kalfsvlees is naturel, gekruid of gemarineerd verkrijgbaar.

  • Kalfsoesters
  • Kalfsschnitzel
  • Kalfsfricandeau
  • Kalfsrollade
  • Kalfslever
  • Gevulde kalfsschnitzels
  • Gekruide kalfstournedos
  • Kalfszwezerik
  • Kalfstong
  • Kalfs rib-eye
  • Kalfsentrecôte
  • Kalfsrollade (rosé en braad)
  • Kalfsgehakt
  • Kalfsschenkel voor osso buco
  • Kalfslappen

Lamsvlees

Onze lammeren komen van Erwin Maassen van der Brink, onze worstmaker, die circa 100 schapen weidt in het nartuurgebied Dakhorst in Rectum-Ypelo. Tevens hebben wij Nieuw-Zeelands lamsvlees op voorraad.

Al ons lamsvlees is naturel, gekruid en gemarineerd verkrijgbaar.

Wij leveren zowel vers lamsvlees als lamsvlees uit de diepvries.

  • Lamsbout (met of zonder been)
  • Lamskotelet
  • Lamsschouder
  • Lamsworstjes
  • Lamsshoarma
  • Lamsburger
  • Lamsrollade (stoof- en braad)
  • Lamsstoofpotje
  • Lamssaté

Varkensvlees

De varkens voor onze varkensvleesspecialiteiten komen van boer Hissink uit Zelhem. Hier worden de varkens met de grootste zorg grootgebracht. Door de dieren bij een vaste leverancier in te kopen weten wij wat voor vlees wij in de kuip hebben. Na de slacht snijden wij het zelf uit.

Uiteraard is in onze slagerij alles van het varken verkrijgbaar.


Dry-aged vlees

In Nederland eten we vlees vaak te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees – net zoals dat vroeger gebruikelijk was – enkele weken rijpen, bij voorkeur in het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat doen in een speciale koelcel. En dit wordt dry-ageing genoemd.

In ons assortiment vindt u dry-aged kalfsvlees (kalfsribben) en lamsvlees van Hollandse ooilammeren.

Zeker het proeven waard!


Carpacciorollade


Dry aged rundvlees

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.