Slagerij Buurman Vleesch & Vis

Slagerij Buurman Vleesch & Vis

Afbeelding

Duurzaam produceren

Met de verbouwing van onze winkels hebben wij rekening gehouden met duurzaam en maatschappelijk produceren. Alle warmte die onze koelingen produceren worden opgevangen in een boiler en gebruikt om de ketels te verwarmen, voor warm water en vloerverwarming. Niet alleen onze toonbank is extra zuinig; eigenlijk al ons apparatuur heeft een hoog rendement en is energiezuinig.

Van generatie op generatie dragen de eigenaars de belevenissen van de medebewoners, de verenigingen, etc. een warm hart toe.

Ook de sociale contacten in de winkel willen wij niet als onbelangrijk beschouwen, dit geeft een meerwaarde aan ons en aan de consument.


Sponsoring

Verder hebben wij door de sponsoring een maatschappelijke functie en staat ook dit onderdeel hoog bij ons aangeschreven. Wij sponsoren van de Zonnebloem tot de plaatselijke voetbalclub.


Horeca

Voor de horeca en andere instellingen hebben wij een assortiment op maat. Afgestemd op uw persoonlijke wensen; er is veel mogelijk. Wij hanteren voor de horeca en andere instellingen speciale prijzen.

Graag geven wij je in een persoonlijk gesprek de mogelijkheden en specificaties.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

​​​​​​​


Catering

Voor lunch, overwerk of als tussendoortje bieden wij je een extra service. Wij kunnen zorgen voor belegde broodjes en (overwerk-) maaltijden. Jouw bestelling wordt volledig aangepast aan het aantal personen.


Traiteur

Op onze traiteurafdeling vind je een ruim assortiment tapas, streekproducten, olijfoliën en dressings.

Nieuw zijn de kazen, zowel uit binnen- als buitenland.

De kazen zijn op ieder gewenst gewicht verkrijgbaar.


Historie

Slagerij Walravens is al vanaf de jaren '30 in Twello gevestigd. In 1977 is de slagerij door Hans Walravens overgenomen van slager Meeuwsen. Van oudsher altijd al sterk als ambachtelijk slager; dit komt tot uitdrukking in het rund- en varkensvlees en de eigen worstmakerij. In 1999 is Jurgen Buurman bij het bedrijf gekomen en gezamenlijk met Hans Walravens had hij de leiding.

Per 1 januari 2006 is Jurgen alleen verder gegaan. Jurgen stamt uit een echte slagersfamilie. Opa Buurman was huisslachter (wat vroeger een beroep was), vader Eef is ruim 45 jaar slager / worstmaker en geniet heden van de vut. Een oom van Jurgen heeft slagerijen in Huissen en Gendt. Dus het vak zit in het bloed.

Slagerij Walravens was een begrip in de regio, vandaar ook de naamsbehoud in die jaren. Inmiddels is de slagerij uitgegroeid tot een moderne slagerij, waar alles te krijgen is op het gebied van lekker eten. Daarnaast heeft de slagerij een zeer hoogstaande worstmakerij met vele specialiteiten en een complete kookhoek waar dagelijks diverse verse maaltijden en snacks gemaakt worden. De ouderwetse basis is gebleven; de levende inkoop van runderen en varkens en het ambachtelijk produceren (circa 90%).

In 2010 is de slagerij uitgebreid, bij deze grote verandering is de naam Walravens verdwenen. De naam Walravens zal altijd geassocieerd worden met vlees, maar nu is er ook een ambachtelijke vis bijgekomen. Dit heeft de eigenaar doen beslissen om de slagerij en de visspeciaalzaak zijn eigen naam gegeven; Buurman Vleesch en Vis.

25 jaar slagerij Buurman

Met ingang van 2024 vieren wij ons jublieumjaar: al 25 jaar slager Buurman in Twello! Daarnaast is het zelfs een extra speciaal jublieumjaar, aangezien het slagersvak in de familie Buurman al 300 jaar wordt doorgegeven van vader op zoon. Van 1724 t/m 2024! Een traditie die het mooie ambacht in stand houdt, dat is natuurlijk goed te merken in de kwaliteit van onze producten. Het team van Buurman Vleesch en Vis dankt u voor het vertrouwen van afgelopen jaren en zal ook in 2024 volledig voor u klaastaan met steeds weer verrassende culinaire hoogstandjes. 


Afbeelding
Afbeelding